Τα σχολεία θα έχουν τις δωρεάν  μάσκες τις πρώτες ημέρες λειτουργία  τους, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο Υπουργός διευκρίνισε ότι οι μάσκες θα δοθούν στους μαθητές των δημοσίων σχολείων και στους εκπαιδευτικούς τους.
Στο ερώτημα γιατί όχι μιας χρήσεως μάσκες ο υπουργός απάντησε:

  • Δεν είναι δυνατόν να δίνεται κάθε μέρα μία μάσκα.
  • Όλοι πρέπει να μάθουμε να τη χρησιμοποιούμε.
  • Θα δοθούν στους μαθητές που πηγαίνουν στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης καθώς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς.
  • Θα δοθούν μάσκες επαναχρησιμοποιούμενες.
  • Θα μπορούν να πλένονται και να τις κρατήσουν οι μαθητές για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως και οι εκπαιδευτικοί.
  • Είναι λόγοι πρακτικοί και συμβολικοί.
 Αύριο, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΣΚΑΙ, θα βρίσκονται στην ΚΕΔΕ τα σχετικά κονδύλια και τόνισε ότι  θα δοθούν πάνινες μάσκες για πρακτικούς λόγους, καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, θα ζήσουμε με τη μάσκα για αρκετούς μήνες, μέχρι να κυκλοφορήσει το εμβόλιο.
 Στο ερώτημα αν η ημερομηνία έναρξης του διδακτικού έτους θα μετατεθεί στις 14 αντί στις 7 Σεπτεμβρίου, ο Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε:
Η ανακοίνωση που έχει γίνει από το υπουργείο Παιδείας είναι στις 7 Σεπτεμβρίου. Αύριο Δευτέρα (24-8-2020) η υπουργός Παιδείας θα κάνει τις συνολικές ανακοινώσεις για το θέμα λειτουργίας των σχολείων.
Δημοσιογράφος: Η εισήγηση των ειδικών είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 ή 14 Σεπτεμβρίου;
Υπουργός: Αντιλαμβάνομαι ότι από τη στιγμή που ήδη έχει ανακοινωθεί η εισήγηση  είναι για 7 Σεπτεμβρίου. Η Επιτροπή των ειδικών επιστημόνων παρακολουθεί καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα. 
Δείτε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις