Κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό, όλοι οι γονείς όμως θέλουμε να το δούμε να κάνει τα πρώτα βήματα και να μπει και επίσημα στον κόσμο των...μεγάλων. Να πώς μπορούμε να το βοηθήσουμε.

1. Το περπάτημα απαιτεί δύναμη στα πόδια και τον κορμό, δύναμη που ενισχύεται από το μπουσούλημα. Οπότε ενθαρρύνετε το μωράκι να...οργώσει το σπίτι μπουσουλώντας!

2.   Ξεκινήστε νωρίς... Από την ηλικία των 5 μηνών τα μωρά μας στέκονται στα ποδαράκια τους με τη δική μας βοήθεια. Και τους αρέσει πολύ!

3. Από καναπέ σε τραπέζι και πάλι πίσω...Σταθεροποιήστε τα έπιπλα του σπιτιού σας και αφήστε το να περιφέρεται γύρω τους νιώθοντας ασφάλεια.

4.   Μην τα κρατάτε από το χεράκι τους, τα κάνει να χάνουν την ισορροπία τους. Τα βοηθάει να τα στηρίζετε κρατώντας τα από τον κορμό

5.   Ξυπόλητα! Τα μωρά προσαρμόζουν τη δύναμη που χρησιμοποιούν ανάλογα με την επιφάνεια στην οποία πατούν, οπότε βγάλτε τους τα παπουτσάκια.

6. Τοποθετήστε τα αγαπημένα τους παιχνίδια σε απομακρυσμένες επιφάνειες στις οποίες μπορούν να φτάσουν περπατώντας, ακόμα και αν στηρίζονται στα έπιπλα!

7.   Καλύψτε τις αιχμηρές γωνίες και μην αφήνετε εφημερίδες ή περιοδικά στο πάτωμα, γιατί μπορεί να γλιστρήσουν πατώντας τα.

8.   Δώστε τους ρυθμό! Η μουσική θα τους βοηθήσει να συγχρονίσουν τις κινήσεις τους και να δυναμώσουν τους μύες τους.

9.   Με παρέα είναι καλύτερα. Τα παιδιά μιμούνται και σίγουρα το να συναναστρέφονται με άλλα που περπατούν, είναι ένα κίνητρο.

10.  Ενθαρρύνετε την προσπάθειά τους με λόγια και... χειροκρότημα. Δώστε τους να καταλάβουν ότι το να στέκονται είναι υπέροχο!

Πηγή

Ανάρτηση chiourea.gr  στο Γονείς - ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΔΙΟΥ - ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Διαβάστε επίσης:

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις