Ακόμα κι αν αγαπάμε πραγματικά τα αδέρφια μας, υπάρχουν στιγμές που θα κάνουν κάτι που θα μας εκνευρίσει. Ο θυμός που νιώθουμε εκείνη τη στιγμή, συνήθως μερικά λεπτά αργότερα εξαφανίζεται. Υπάρχουν περιπτώσεις όμως που αυτός ο θυμός παραμένει και εξελίσσεται σε μια διαμάχη που μπορεί να κρατήσει μέρες, μήνες, ακόμη και χρόνια. Η αντιπαλότητα των αδελφών μπορεί να προκύψει για πολλούς λόγους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, συνδέεται απλώς με την προσωπικότητα των παιδιών. Σε άλλες, οφείλεται σε ζήλια.

Όποια και αν είναι η αιτία της αντιπαλότητας, όπου μπορούμε, πρέπει να προσπαθήσουμε να την επιλύσουμε έτσι ώστε τα αδέρφια να είναι σε θέση να ξεπεράσουν την αντιπαλότητα και να δημιουργήσουν μια υγιή μεταξύ τους σχέση.

Η οικογένεια είναι πολύ σημαντική για όλους μας και έρχονται στιγμές στη ζωή, που οι κοντινοί μας άνθρωποι μας προστατεύουν και μας δίνουν δύναμη να προχωρήσουμε. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν κι εκείνοι οι συγγενείς που η καρδιά τους είναι γεμάτη φθόνο και ιδιοτέλεια και τελικά αποδεικνύονται πιο επικίνδυνοι απ’ τους ξένους ανθρώπους. Εκείνοι που προσποιούνται και αντί για την αλήθεια, σε παραπλανούν με ψεύτικα φιλιά και αγκαλιές, που σε υποτιμούν και σε υπονομεύουν και περιμένουν το πρώτο σου στραβοπάτημα για να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους.

Ακολουθούν δυο ιστορίες. Αν έχετε αδέρφια, οι δυο ιστορίες που θα διαβάσετε μπορεί να σας φανούν οικείες. Αλλά να θυμάστε: Η συγχώρεση είναι το μυστικό.

Η πρώτη ιστορία

Δύο αδέλφια, τα οποία ζούσαν σε διπλανά αγροκτήματα, κάποια στιγμή για μια ασήμαντη αφορμή μάλωσαν. Ήταν το πρώτο ρήγμα στη σχέση τους έπειτα από 40 χρόνια στα οποία ζούσαν αρμονικά ο ένας δίπλα από τον άλλον. Όλα αυτά τα χρόνια μοιράζονταν τα γεωργικά τους μηχανήματα, βοηθούσε ο ένας τον άλλον και έτρωγαν τις Κυριακές παρέα μαζί με τις οικογένειες τους. Πότε στο σπίτι του ενός και πότε στο σπίτι του άλλου.

Η παρεξήγησή τους όμως εκείνη τη μέρα, για μια ασήμαντη αφορμή, εξελίχθηκε σε έναν άγριο καυγά, κατά τη διάρκεια του οποίου ειπώθηκαν πολύ άσχημες κουβέντες. Ακολούθησαν πολλές εβδομάδες σιωπής. Τα αδέρφια δεν μίλαγαν πια ο ένας στον άλλον. Προσπαθούσαν να μην συναντιούνται καν στο δρόμο ή στην πόλη.

Ένα πρωί κάποιος χτύπησε την πόρτα του μεγαλύτερου αδερφού.

Εκείνος άνοιξε και είδε έναν άντρα. «Είμαι ξυλουργός και ψάχνω για δουλειά λίγων ημερών», του είπε. «Μήπως έχετε κάτι που θα μπορούσα να το φτιάξω;»

«Ναι», του απάντησε αυτός. «Έχω μια δουλειά για σένα».

«Βλέπεις αυτό το σπίτι απέναντι; Είναι ο γείτονάς μου. Για την ακρίβεια είναι ο μικρότερος αδερφός μου. Τον περασμένο μήνα ανάμεσα στα σπίτια μας υπήρχε ένα λιβάδι. Αυτός όμως πήρε μια μπουλντόζα και έσκαψε ένα βαθύ αυλάκι, που με τις βροχές έγινε ποταμάκι. Μπορεί λοιπόν αυτός να έσκαψε αυλάκι, εγώ σκέφτηκα να κάνω κάτι ακόμα καλύτερο...

Δίπλα στο στάβλο έχω πολλά ξύλα. Θέλω να τα πάρεις και να μου φτιάξεις ένα φράχτη τρία μέτρα ψηλό. Δεν θέλω να βλέπω ούτε το σπίτι του αλλά ούτε και το πρόσωπό του πια».

«Νομίζω ότι κατάλαβα τι θέλεις. Δείξε μου τα ξύλα, το πριόνι και τις πρόκες και θα σου φτιάξω αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι».

Την επόμενη μέρα ο μεγαλύτερος αδελφός έπρεπε να πάει στην πόλη. Πριν φύγει, ετοίμασε όλα όσα χρειαζόταν ο ξυλουργός και τον αποχαιρέτησε ικανοποιημένος γι' αυτό που θα αντίκριζε το βράδυ.

Ο ξυλουργός εργάστηκε σκληρά όλη την ημέρα. Όταν με τη δύση του ήλιου ο μεγάλος αδερφός επέστρεψε, ο ξυλουργός είχε πια τελειώσει.

Τα μάτια του αγρότη μόλις αντίκρισε αυτό που έφτιαξε ο ξυλουργός άνοιξαν διάπλατα. Δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη.

Ο ξυλουργός δεν είχε φτιάξει φράχτη... Έφτιαξε γέφυρα! Μια γέφυρα, που ξεκινούσε από το χωράφι του, πέρναγε πάνω από το αυλάκι και κατέληγε στο χωράφι του αδερφού του.

Τη στιγμή που την κοίταζε αποσβολωμένος, είδε τον αδερφό του να πλησιάζει χαμογελαστός προς το μέρος του με τεντωμένα τα χέρια.

«Αδερφέ μου δεν ξέρω τι να πω. Μετά από όλα αυτά που είπα και όλα αυτά που σου έκανα, εσύ έφτιαξες μια γέφυρα», του φώναξε.

Τα δύο αδέλφια συναντήθηκαν στη μέση της γέφυρας και αγκαλιάστηκαν σφιχτά συγκινημένοι.

Όταν ο μεγάλος αδερφός γύρισε για να ευχαριστήσει τον ξυλουργό, τον είδε να μαζεύει τα πράγματά του.

«Όχι, περίμενε!» του φώναξε. «Θέλω να μου κάνεις κι άλλες δουλειές».

«Θα ήθελα πολύ να μείνω», του απάντησε ο ξυλουργός «αλλά έχω πάρα πολλές ακόμη γέφυρες να φτιάξω».

H δεύτερη ιστορία

Δυο αδέρφια, γύρω στην ηλικία των 20, τσακώθηκαν άγρια, με τον αδερφό να ξεστομίζει άσκημες κουβέντες για να μειώσει την αδερφή του, επειδή είχε μια αντιπαλότητα με την κοπέλα του. Η αδερφή αποφάσισε όχι μόνο να μην ξαναμιλήσει στον αδερφό της, αλλά να μην θέλει ούτε να τον βλέπει και να προσπαθεί να επηρεάσει γονείς, συγγενείς και φίλους εναντίον του. Κάτι που δεν ήταν και τόσο δύσκολο, δεδομένου του εκρηκτικού χαρακτήρα του αδερφού της.

Μεσολαβούν ωστόσο γονείς και παππούδες, για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στα δυο αδέρφια. Ο νεαρός έχει μετανιώσει για τις κουβέντες που ξεστόμισε και για τη συμπεριφορά του και ζητάει συγγνώμη. Όμως η αδερφή του εξακολουθεί να είναι θυμωμένη και αποφασισμένη να το κρατήσει «μανιάτικο».

Τα χρόνια περνούν, η κοπέλα αρραβωνιάζεται. Οι σχέσεις με τον αδερφό της ψυχρές. Δεν τον καλεί ούτε στο γάμο της, παρόλο που εκείνος της στέλνει ένα καλό δώρο και μια κάρτα με εγκάρδιες ευχές. Τσακώνεται και με τους γονείς της για το θέμα αυτό. Επιμένει ότι ανάμεσα τους δεν υπάρχουν αδερφικά αισθήματα.

Μετά από λίγο καιρό, η κοπέλα αρρωσταίνει βαριά και βρίσκεται στο νοσοκομείο. Ο αδερφός της μόλις το μαθαίνει αναστατώνεται. Της στέλνει μια ωραία κάρτα με πολύ ζεστές και συγκινητικές ευχές για ταχεία ανάρρωση, μαζί με μια γλάστρα και ένα αρκουδάκι, που θυμάται ότι όταν ήταν μικρή της άρεσαν τα αρκουδάκια και ήταν αγαπημένο της παιχνίδι.

Εκείνη αρχικά έδειξε να συγκινείται από την κίνηση αυτή του αδερφού της και από τα λόγια του. Ζητάει να της βάλουν τα δώρα και την κάρτα του απέναντι από το κρεβάτι της. Ο αδερφός της, σε όλο το διάστημα της νοσηλείας της, επικοινωνεί συστηματικά με τους γονείς τους, για να μαθαίνει σχετικά με την πορεία της υγείας της. Πηγαίνει επίσης 2 φορές στο νοσοκομείο, απέξω από το δωμάτιο, αλλά δεν μπαίνει μέσα για να μην την ταράξει.

Όπου έρχονται επίσκεψη η θεία και η ξαδέρφη της. Τους δείχνει αυτά που έστειλε ο αδερφός της. Και τότε η ξαδέρφη λέει ειρωνικά: «Σιγά που σου τα έστειλε ο αδερφός σου! Σιγά μην έγραψε τέτοια λόγια δακρύβρεχτα και τον πήρε ο πόνος που αρρώστησες! Ποιος τα πιστεύει!» Και συμπληρώνει η θεία: «Σίγουρα αυτά είναι δάχτυλος της μάνας σου!... Αποκλείεται να τα έκανε ο αδερφός σου!»

Η άρρωστη επηρεάζεται από τη συζήτηση αυτή. Δίνει τεράστια βάση στις κουβέντες της ξαδέρφης και της θείας της και κατηγορούν και οι τρεις τη μάνα της κοπέλας ότι κάνει «σκευωρίες» και τον αδερφό της ότι δεν του καίγεται καρφάκι για εκείνη και για την υγεία της!!!!

Αργότερα βρίσκεται εκεί η μητέρα της. Την ενημερώνει ότι είχε έλθει ο αδερφός της  να την δει και τη ρωτάει αν συμφωνεί κι εκείνη να του επιτρέψουν να μπει για λίγο στο δωμάτιο κάποια στιγμή. Τότε η κοπέλα γεμάτη θυμό απαντάει ότι όλα αυτά είναι ένα θέατρο, μια «σκευωρία» της ίδιας της μάνας, αφού το κατάλαβαν αμέσως και το είπαν η θεία και η ξαδέρφη! Αποτέλεσμα: όχι μόνο δεν δέχεται να δει τον αδερφό της, αλλά τσακώνεται και με τη μητέρα της, κατηγορώντας την ότι της λέει ψέματα και ότι συνωμοτεί πίσω από την πλάτη της. Μετά δε από μια τέτοια συναισθηματική έκρηξη, επιβαρύνεται και η κατάσταση της υγείας της…

Ο αδερφός, μόλις το πληροφορήθηκε,  απογοητευμένος, πικραμένος και αηδιασμένος επικοινώνησε με τη θεία και την ξαδέρφη του, να τους πει ότι η στάση τους ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Από αυτές θα περίμενε υποστήριξη και ενθάρρυνση να συμφιλιωθούν τα δυο αδέρφια, όχι να τους δημιουργήσουν μεγαλύτερη ένταση. Όταν οι συγγενείς σου σε υπονομεύουν... Διότι στην ουσία συκοφάντησαν και κατηγόρησαν τόσο εκείνον ότι δεν νοιάζεται για την αδερφή του, όσο και τη μάνα τους για ανυπόστατους λόγους. Κυρίως όμως, όλα αυτά τα είπαν σε μια άρρωστη, χωρίς να σεβαστούν καν την κατάσταση της υγείας της. Και με απώτερο σκοπό τι; να μεγαλώσουν το χάσμα ανάμεσα στα δυο αδέρφια; Που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θα έπρεπε όλοι να βρίσκονται κοντά της, να της δίνουν θετική ενέργεια για να γίνει γρήγορα καλά!

Όμως, ακόμα και μετά την επικοινωνία του αδερφού μαζί τους, θεία και ξαδέρφη δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση αποκατάστασης της αλήθειας, δηλαδή να εξηγήσουν στην κοπέλα ότι όντως ο αδερφός της είχε στείλει τις ευχές και τα δώρα. Δεν ανέφεραν ποτέ τα όσα τους είπε εκείνος, ούτε καν πως επικοινώνησε μαζί τους για να πειστούν ότι όντως δικές του ήταν οι ενέργειες, επειδή αγαπάει την αδερφή του και την νοιάζεται. Η δε κοπέλα δεν ξαναμίλησε ποτέ στον αδερφό της, ενώ επιπλέον απομάκρυνε και τη μητέρα της...

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΩΝ

Στην πρώτη ιστορία, ένας άγνωστος τεχνίτης προσπάθησε και πέτυχε να συμφιλιώσει δυο αδέρφια, παραβαίνοντας μάλιστα την εντολή εργασίας που είχε από τον έναν αδερφό, ο οποίος ήταν και εργοδότης του, με κίνδυνο να μην πληρωθεί για τον κόπο του.

Ερωτήματα:

-Γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι ο άγνωστος τεχνίτης; Είχε προσωπικό όφελος;

-Ποιος ο ρόλος του εδώ; Αδιαφόρησε; δημιούργησε κάποιο πρόβλημα; ή ενήργησε με αγάπη και νοιάξιμο για τους άγνωστους συνανθρώπους του;

Στη δεύτερη ιστορία, η θεία και η ξαδέρφη, που υποτίθεται αγαπούν την κοπέλα και την οικογένειά της και νοιάζονται, όχι μόνο δεν έκαναν καμιά προσπάθεια να συμφιλιώσουν τα δυο αδέρφια, αλλά απεναντίας, αμφισβήτησαν την αυθεντικότητα της κίνησης συμφιλίωσης του αδερφού και κατηγόρησαν τη μάνα άδικα και παράλογα!  Διότι και έτσι όπως τα είπαν να ήταν, ποιο ακριβώς ήταν το έγκλημά της; Ότι προσπάθησε να αποκαταστήσει τις σχέσεις των παιδιών της;

Ερωτήματα:

- Θεία και ξαδέρφη, ακόμα και να ήξεραν ότι η μάνα τα έστησε αυτά, δεν θα έπρεπε να σιγοντάρουν τις ενέργειες της μάνας ώστε επιτέλους τα δυο αδέρφια να τα ξαναβρούν; ιδιαίτερα μάλιστα όταν είδαν ένα μεγάλο θετικό βήμα προς την επανασύνδεση και άκουσαν την επιβεβαίωση και  από τον ίδιο τον αδερφό;

- Μετά τις εξηγήσεις του αδερφού, δεν θα έπρεπε θεία και ξαδέρφη να πληροφορήσουν σχετικά την κοπέλα ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια και να βελτιωθούν οι σχέσεις της με τον αδερφό της;

Αντί αυτού, κατάφεραν την οριστική ρήξη των δυο αδερφών, επιδείνωση της σχέσης μάνας-κόρης, όπως και της κατάστασης της υγείας της κοπέλας.

- Ποιος ο ρόλος των συγγενών εδώ; Αδιαφόρησαν; δημιούργησαν κάποιο πρόβλημα; ή ενήργησαν με αγάπη και νοιάξιμο για τα δυο αδέρφια;

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Ράνια Χιουρέα

Πηγές:

Δυο μαλωμένα αδέρφια

«Άτιμη φάρα ο κακός συγγενής…»

Ανάρτηση chiourea.gr στο ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ / ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ και Διάφορα Θέματα - ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ

 Διαβάστε επίσης:

 

 


27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάρω Πικροδημήτρη: Τόσο απλό αλλά και τόσο δύσκολο.Κριμα.

Ανώνυμος είπε...

Άννα Ρούσσου:
Απαράδεκτη η συμπεριφορά θείας και ξαδέρφης! Από ζήλεια φυσικά τα κάνουν. Δεν είναι ευχαριστημένες από τη δικιά τους ζωή και ικανοποιούνται όταν έχουν προβλήματα και οι άλλοι. Ιδιαίτερα η θεία είναι για φτύσιμο! Αντί να βοηθήσει μια κατάσταση επιδιώκει να δημιουργήσει μεγαλύτερο θέμα στην οικογένεια της αδερφής ή του αδερφού της!

Ανώνυμος είπε...

Mαρία Δήμα:
Ο ρόλος των τρίτων... και των συγγενών... Κι αν υπονομεύουν τις σχέσεις και πετυχαίνουν να μην σε αφήνουν ούτε να δεις τα εγγόνια σου, τι κάνεις;

Ανώνυμος είπε...

Nicolas Gordon
Απαντώντας στην κ. Μαρία Δήμα: Εκεί μπορείς να ζητήσεις παρέμβαση της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τον Νόμο οι γονείς δεν έχουν το δικαίωμα να εμποδίζουν την επικοινωνία των τέκνων με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Ο αρνητικός τρόπος, με τον οποίο είναι διατυπωμένη η ανωτέρω διάταξη, εξηγείται από το ότι ο νόμος θέλησε να τονίσει την αυθυπαρξία του δικαιώματος επικοινωνίας παππού και γιαγιάς με εγγόνι. Το δικαίωμα αυτό πηγάζει ευθέως εκ του νόμου και συγκεκριμένα από την διάταξη του άρθρου 1520 παρ. 2 του Αστικού Κώδικα.
Σκοπός του δικαιώματος επικοινωνίας του παππού και της γιαγιάς με το εγγόνι, είναι η ικανοποίηση του φυσικού αισθήματος αγάπης μεταξύ τους και η αποτροπή της αμοιβαίας αποξένωσής τους, η οποία θα ασκούσε βλαπτική επίδραση στο συμφέρον του παιδιού.

Rania Chiourea είπε...

Nicolas Gordon Αυτό κι αν είναι... Να χρειάζεται παρέμβαση δικαιοσύνης για τα αυτονόητα μέσα σε μια οικογένεια...

Ανώνυμος είπε...

Μαρία Δήμα είπε...
Nicolas Gordon Τέλειο! Αυτό είναι και το σωστό! Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.

Ανώνυμος είπε...

Ελεάννα Βούρου είπε...
Αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, αναγκαστικά ζητάμε την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Επιπλέον, ας αναλογιστούμε, όταν οι γονείς προτάσσουν τον εγωισμό τους έναντι του συμφέροντος του παιδιού τους στο να έχει επικοινωνία με τους παππούδες του, τότε ίσως χρειάζεται επιπλέον να ελεγχθεί από τους αρμόδιους φορείς πώς μεγαλώνουν αυτοί οι γονείς το παιδί τους και κατά πόσο είναι κατάλληλοι για το ρόλο αυτό. Μάλλον χρήζουν συμβουλευτικής γονέων.

Ανώνυμος είπε...

Έλλη Χούσσου είπε...
Μαλλον ιδιαιτερα συνηθισμένα ολ αυτά,..😏

Ανώνυμος είπε...

Nicolas Gordon είπε..
Οι άνθρωποι που νοιάζονται για το συνάνθρωπο, βοηθούν στην αποκατάσταση των σχέσεων. Οι αδιάφοροι, που ενώ μπορούν να βοηθήσουν παραμένουν αμέτοχοι, προφασιζόμενοι ότι δεν θέλουν να ανακατευτούν μην βρουν το μπελά τους, άρα γίνονται συνένοχοι. Οι κακόβουλοι και οι ζηλιάρηδες στην καλύτερη περίπτωση δεν κάνουν τίποτε, διότι χαίρονται για τις κακές σχέσεις των άλλων, στη χειρότερη βάζουν και λόγια για να δημιουργήσουν μεγαλύτερο χάσμα. Όπως η "αγαπημένη" θεία και η "κολλητή" ξαδέρφη στο κείμενο εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Sara Fiorelli είπε...
Άτιμη φάρα ο κακός συγγενής! Θεία και ξαδέρφη να σου πετύχουν! 😡

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρης Σταματιάδης είπε...
Η θεία και η ξαδέρφη (2η ιστορία) σίγουρα συνεχίζουν να διαβάλλουν τη μάνα και τον αδερφό, για να διαιωνίζεται αυτή η άσχημη κατάσταση και αυτές να χαίρονται, γεμάτες ικανοποίηση ότι είναι καλύτερες και έχουν μια άριστη οικογένεια, όχι σαν τους άλλους που έχουν διαλυθεί! Αντίθετα, ο άγνωστος τεχνίτης (1η ιστορία) είναι παράδειγμα προς μίμηση! Καλός άνθρωπος, που νοιάζεται για τους άλλους. Μακάρι να του έμοιαζαν όλοι. Η κοινωνία θα ήταν πολύ καλύτερη!

Ανώνυμος είπε...

Ηλιάνα Βιάνα είπε...
Πολύ λυπηρό αυτό με τη θεία και την ξαδέρφη... Πισώπλατα χτυπήματα. Απαράδεκτες! Δυστυχώς που σαν τον ξυλουργό δεν είναι πολλοί...😢

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από την επιεικώς απαράδεκτη στάση της θείας και της εξαδέλφης, εντυπωσιάζει και η στάση της κοπέλας. Ό,τι και να άκουσε εναντίον της μάνας και του αδερφού, θα έπρεπε να τους φερθεί καλύτερα. Ιδιαίτερα στη μάνα της! Δηλαδή ούτε σε εγκληματίες δεν συμπεριφέρονται έτσι! Ποια είναι αυτή? η τέλεια και αναμάρτητη που κατακρίνει μάνα και αδελφό και δεν δίνει ούτε δεύτερη ευκαιρία;;;; Μήπως η ασθένεια της έχει πειράξει το μυαλό και χρειάζεται ψυχίατρο; Αν όχι, τότε ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ! Κατάπτυστη μαζί με τη θεια της και την εξαδέλφη!

Ανώνυμος είπε...

Αναφερόμενος στη δεύτερη περίπτωση, αναρωτιέμαι ο αρραβωνιαστικός της κοπέλας τι θέση πήρε. Μέλος της οικογένειας είναι και αυτός. Θα έπρεπε να συζητήσει με την κοπέλα και να την πείσει να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την μητέρα της βασικά αλλά και με τον αδερφό της. Ο σωστός σύντροφος επιθυμεί ηρεμία και καλές σχέσεις στην οικογένεια. Εκτός αν είναι από εκείνους που κάνουν οτιδήποτε για να ξεκόψουν τη σύντροφο από τους δικούς της. Γιώργος Κανάκης

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα Κ. είπε...
Η συγχώρεση είναι το μυστικό.

Ανώνυμος είπε...

Ανθή Μαναριώτη είπε...
Εντυπωσιάζει ο ξυλουργός... Πόσο καλύτερη θα ήταν η κοινωνία αν συμπεριφερόμασταν σαν αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Anna Maria είπε...
Ο ξυλουργός παράδειγμα προς μίμηση. Οι άλλες... μόνο οικογένεια δεν λογίζονται! μακριά από εμάς τέτοιοι συγγενείς!

Ανώνυμος είπε...

Μαίρη Ματαράγκα είπε...
Στην περίπτωση1 ο ξυλουργός φέρθηκε πολύ ωραία. Όμως και τα 2 αδέρφια, προς τιμήν τους, άφησαν πίσω τις διαφορές τους, έβαλαν πάνω από όλα την αδερφική αγάπη και ξαναμόνοιασαν. Το αίμα νερό δε γίνεται!!!! Στην περίπτωση2 θεία και ξαδέρφη φέρθηκαν απαράδεχτα. Όφειλαν να προσπαθήσουν να μονοιάσουν τα αδέρφια όχι να κακολογήσουν και τη μάνα και να διαλύσουν παντελώς τη συγγενική οικογένεια. Από την άλλη, η κοπέλα η άρρωστη, θα έπρεπε να δώσει τόπο στην οργή προ πολλού, όπως και να είχε το θέμα. Ο αδερφός της έκανε κίνηση συμφιλίωσης και μεταμέλειας 2 φορές: στέλνοντάς της γαμήλιο δώρο όταν παντρεύτηκε και για 2η φορά όταν αρρώστησε, που έστειλε δώρο και κάρτα. Ντροπή στην κοπέλα! Δείχνει μικροψυχία και κακία. Δεν της πέρασε καν από το μυαλό ότι η αρρώστεια της μπορεί να είναι και ένα είδος τιμωρίας της;;;... "όλα εδώ πληρώνονται"! Ντροπή και στο σύζυγό της! Θα έπρεπε και αυτός να κάνει κάτι πχ στο γάμο, ήταν και δικό του το δώρο αλλά και στο νοσοκομείο και μετά, να την κάνει να δει καθαρά και να μην επηρεάζεται από κακοήθειες της θείας και της ξαδέρφης. Σαν τη μάνα τίποτα κοπέλα μου! Και ο αδερφός σου τι άλλο θες να κάνει;;; Αυτή είναι η τέλεια που ποτέ δεν κάνει λάθη; Πώς συμπεριφέρεται με τέτοιο; Όμως... αφού το πρώτο πάθημα δεν της έγινε μάθημα, αν συνεχίζει έτσι, τόσο αυτή όσο και οι "καλές" συγγένισσες θάρθει κάποια στιγμή που θα πληρώσουν την τοξική συμπεριφορά τους!

Ανώνυμος είπε...

Νίκος Καρύδης είπε:
Μπράβο στον τεχνίτη και στους 2 αδερφούς!!! Αίσχος και ντροπή στις 3 γυναίκες θειά και ξαδέρφες! Τελικά οι αντρες είναι πιο λογικοί και συναισθηματικοί από τις γυναίκες;


Ανώνυμος είπε...

Νάντια Λ. είπε:
Όπως και να το κάνουμε επηρεάζει η γνώμη των άλλων ειδικά όταν τους εμπιστεύεσαι. Αλλά για την ίδια της της τη μάνα και εν μέρει για τον αδερφό της, δεν θα έπρεπε να ακούει κανεναν. Όμως ίσως λόγω της ασθένειας να μην μπορούσε να σκεφτει λογικά. Δεν ξέρουμε τι είχε. Μάλλον πειράχτηκε ο εγκέφαλος. Οι δυο συγγενεις όφειλαν να σεβαστούν την κατάσταση της. Αλλά την υπονόμευσαν.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος Δημούλης είπε...
Μπράβο και στους 4 άντρες, οι 3 στην πρώτη περίπτωση και ο αδερφός στη δεύτερη. Έκαναν κινήσεις καλής θέλησης, συμφιλίωσης, καλά συναισθήματα. ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ για τις 3 γυναίκες! Γεμάτες κακία, πονηρία και τοξικότητα! Διπλά τα αδερφικά χτυπήματα από αυτές. Η άρρωστη εναντίον του αδερφού αλλά και η θεία εναντίον της αδερφής της που είναι η μάνα της άρρωστης. Θέλει να της διαλύσει την οικογένεια. Η άρρωστη πρέπει να έχει και πρόβλημα στο μυαλό... αφού τα βάζει για το τίποτα και με την ίδια της τη μάνα.

Ανώνυμος είπε...

Δέσποινα Πέτρου είπε...
Έχω μείνει άναυδη από τη συμπεριφορά των τριών γυναικών. Οι άνδρες πολύ πιο σωστοί!

Ανώνυμος είπε...

Δέσποινα Μαυροειδή είπε...
Συγκινητική η πρώτη ιστορία!!!! Στη δεύτερη πολύ τοξικές οι συγγένισσες αλλά και η άρρωστη... του ψυχιάτρου.

Ανώνυμος είπε...

Ένα θέμα που πονάει πολύ

Ανώνυμος είπε...

Κική Μαντά είπε...
Ο άγνωστος υπόδειγμα συμπεριφοράς. Η θεία φέρθηκε σκάρτα και στην αδερφή της-μητέρα της άρρωστης-και στον ανιψιό. Η ξαδέρφη μοιάζει της μάνας της στην κακία. Όσο για την άρρωστη, πιο βαριά είναι η αρρώστεια της ψυχής και του μυαλού της.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ... Σκέφτομαι... ισχύει στους 2 αδερφούς. Ισχύει και στον αδερφό που έκανε βήματα συμφιλίωσης και νοιάζεται για την αδερφή του. ΔΕΝ ισχύει για την αδερφή την άρρωστη αλλά ούτε για τη θεία, εκτός αν είναι εξ αγχυστείας και όχι εξ αίματος αδερφή της μάνας ή του πατέρα της άρρωστης, οπότε "δεν μιλάει το αίμα". Αν είναι όμως εξ αίματος αδερφή, τότε το αίμα τους είναι ΣΚΑΡΤΟ, γιατί το ίδιο αίμα ρέει στις φλέβες και της κόρης της αλλά και της άρρωστης ανιψιάς. Με λίγα λόγια βρωμόσογο, σκατόψυχες!

Πέννυ Π. είπε...

Θεωρώ ότι η άρρωστη αδερφή έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Χρειάζεται έναν καλό ψυχολόγο να τη βοηθήσει να ξεπεράσει τα κόμπλεξ(?) που έχει με τη μάνα και τον αδρφό της και να φροντίσει να τα ξαναβρούν. Η θεία και η ξαδέρφη ...το κερασάκι στην τούρτα. Μπορεί να μην γνώριζαν επακριβώς τις σχέσεις και τους λόγους που δεν μιλιόταν με τον αδερφό της ή να τους τα είχε πει κατά το δοκούν. Και αυτές βέβαια έπρεπε να ζητήσουν συγνώμη από τον νεαρό και να προσπαθήσουν έστω και αργότερα να την κάνουν να καταλάβει ότι είναι λάθος να έχει κηρύξει πόλεμο με την οικογένειά της. Αίμα της είναι.

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις