Μερικές φορές το να βρούμε τι μας κάνει χαρούμενους στη ζωή μας είναι σαν μαθηματική εξίσωση, που δεν είμαστε πάντα πρόθυμοι να μπούμε στη διαδικασία να λύσουμε. Το να σταματήσουμε όμως κάποιες «κακές συνήθειες» που μας γεμίζουν αρνητισμό, τότε σίγουρα αυτό θα συντελέσει στο να γίνουμε πιο χαρούμενοι το επόμενο πρωί.
1.  Μη σταματάς να ζεις τη στιγμή
Είσαι τόσο απασχολημένος με το τι θα γίνει στο μέλλον που δεν ζεις το τώρα. Ευτυχία στη ζωή, αν το σκεφτείς καλά, είναι η κάθε στιγμή που σε κάνει να χαμογελάς. Ζήσε το τώρα και απόλαυσε την κάθε στιγμή με τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν.
2.  Μην εγκαταλείπεις τα όνειρά σου
Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας όχι λόγο μιας αποτυχίας αλλά λόγο της ασφάλειας που μας προσφέρει η καθημερινότητα σε σχέση με τα ρίσκα που θα χρειαζόταν να πάρουμε για να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας. Το να ζεις με το αν... τι θα γινόταν δεν έχει νόημα. Ενεργοποίησε τα όνειρά σου ξανά και θυμήσου... Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις από την αρχή.
3.  Μην εγκαταλείπεις αυτά που αγαπάς
Σου αρέσει το γράψιμο, η ζωγραφική ή ο χορός αλλά ποτέ δεν βρίσκεις χρόνο για αυτά; Όταν δεν κάνουμε πράγματα που αγαπάμε και εγκλωβιζόμαστε στη ρουτίνα, τότε βάζουμε τρικλοποδιά από μόνοι μας στην ευτυχία μας. Πάντα υπάρχει χρόνος για κάτι που θα μας κάνει χαρούμενους, ακόμα κι αν χρειάζεται να πάει για λίγο πίσω το πρότζεκτ που έχεις στα σκαριά.
4.  Μην αφήνεις το φόβο να σε κυριεύει
Οι φόβοι είναι η κύρια αιτία που μας αποθαρρύνει από το να δοκιμάζουμε νέες εμπειρίες. Το να ζούμε νέα πράγματα μας κάνει αυτόματα πιο χαρούμενους. Τι περιμένεις λοιπόν και δεν πετάς από το παράθυρο όλους τους φόβους που σε κρατούν στην αδράνεια;
5.  Μην ξεχνάς να προσφέρεις στους γύρω σου
Το να προσφέρουμε τη βοήθειά μας με όποιον τρόπο μπορούμε σε τρίτους μας δημιουργεί αμέσως την αίσθηση ότι είμαστε σημαντικοί στην κοινωνία και τους γύρω μας. Η ενασχόληση με τα κοινά, ο ακτιβισμός, ο εθελοντισμός ή η φιλανθρωπία είναι ένας τρόπος να νιώθεις καλά στο τέλος της μέρας και να ξυπνάς με όρεξη να αντιμετωπίσεις την επόμενη.
6.  Μην κατσουφιάζεις
Αντιμετώπισε τη ζωή με χαμόγελο. Φρόντισε να σου γίνει συνήθεια. Πες καλημέρα σε έναν άγνωστο που συναντάς στο δρόμο και χαμογέλασε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Ένα ζεστό χαμόγελο μπορεί να είναι η αιτία για να κάνεις χαρούμενο όχι μόνο κάποιον άλλον άνθρωπο, αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό.
7.  Μην κρατάς κακίες
Είναι ανώφελο! Όταν κρατάς κακίες ή τρέφεις αισθήματα μίσους, θυμού και οργής προς τους άλλους, αυτό αμέσως έχει αντίκτυπο στη δική σου διάθεση. Ο αρνητισμός σε κυριεύει και γίνεται δηλητηριώδης για την ψυχολογία σου. Δεν είναι κρίμα να συντηρείς μία τέτοια κατάσταση; Ή προσπάθησε να συμφιλιωθείς μαζί τους ή αγνόησε τελείως αυτά τα άτομα.
8.  Μην αναλώνεσαι σε επιφανειακές συζητήσεις
Είναι αυτό που λέμε small talk. Το να αναλώνεις το χρόνο σου σε επιφανειακές συζητήσεις από το να επενδύσεις σε μια ουσιώδη συζήτηση που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και να βρεις λύση σε όσα σε βασανίζουν, είναι σαν να επενδύεις σε μια φευγαλέα γνωριμία ενώ στην πραγματικότητα αυτό που χρειάζεσαι είναι έναν επιστήθιο φίλο που ξέρει να ακούει.
9.  Μην κάνεις συγκρίσεις!
Τη θαυμάζεις γιατί πήρε προαγωγή, είναι όμορφη, όλοι τη σέβονται και μπροστά της νιώθεις ένα τίποτα. Στα μάτια σου δείχνει να τα καταφέρνει τέλεια με τα πάντα, την ίδια ώρα που αυτή η προαγωγή εκείνης της στοίχισε τον γάμο της, χωρίς εσύ να το γνωρίζεις. Το να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με την εικόνα που έχουμε για κάποιον είναι ανώφελο. Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει ακριβώς στη ζωή των άλλων και τι θυσίες μπορεί να έχουν κάνει για κάποια πράγματα. Με το μόνο που είναι καλό να συγκρινόμαστε είναι με τον ίδιο μας τον εαυτό στην προσπάθεια να τον κάνουμε καλύτερο.
10.     Μη δίνεις αξία σε υλικά αντικείμενα
Το shopping therapy είναι ένας μύθος. Γιατί μπορεί στιγμιαία να μας γεμίζει χαρά, αλλά παράλληλα μας γεμίζει λύπη όταν βλέπουμε αντικείμενα που βρίσκονται σε απαγορευτικές τιμές  και δεν μπορούμε να τα αποκτήσουμε. Ένα ταξίδι με φίλους, η παρακολούθηση μιας συναυλίας με τον αγαπημένο μας καλλιτέχνη ή ακόμα κι ένα δείπνο για δύο στο σπίτι μπορούν να μας γεμίσουν με πολλή περισσότερη χαρά από ένα καινούριο φόρεμα ή ένα ακριβό ρολόι.
Διαβάστε επίσης:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις