Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη ημέρα που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου κάθε έτους, ενθαρρύνοντας τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών να λάβουν μέτρα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με ανθρώπους με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, σε ολόκληρο τον κόσμο. Ορίστηκε με το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών “62/139”. 

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού προσωπικού έγραψαν λέξεις – κλειδιά, ζωγράφισαν καρδιές σε μορφή παζλ, που ενισχύουν και προάγουν την αποδοχή της διαφορετικότητας, της ισότητας, των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση και την κοινότητα, όλων των ατόμων με αυτισμό. Επίσης, οι μαθητές/τριες έδωσαν μπαλόνια με γραμμένες πάνω τις λέξεις – κλειδιά ως προς την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό στη Διευθύντρια του συστεγαζόμενου Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας κ. Μητριτζάκη Φωτεινή, σε εκπαιδευτικούς του σχολείου και στο προσωπικό του κυλικείου, οι οποίοι ευχαρίστησαν τα παιδιά για τη σημαντική τους αυτή κίνηση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Κατά τη λήξη της σχολικής μας ημέρας, οι μαθητές/τριες έδωσαν μπαλόνια και στο προσωπικό του σχολικού λεωφορείου και στο προσωπικό της καθαριότητας του σχολείου. Τέλος, η ξεχωριστή μπλε πεταλούδα έλαβε τη θέση της στην πόρτα του γραφείου της διεύθυνσης & του εκπαιδευτικού προσωπικού, με τα μηνύματα αποδοχής στα φτερά της και ευχαριστούμε πολύ την συνάδελφο κ. Ελένη Μπεντίλα για την όμορφη δημιουργία της.

Με τα ξεχωριστά μπαλόνια στα χέρια, οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας έφυγαν από το σχολείο το μεσημέρι και ελπίζουμε η κίνηση αυτή να αποτελέσει ένα μικρό λιθαράκι ως προς το ενδιαφέρον όλων να ενημερωθούν σχετικά με τον αυτισμό, να κατανοήσουν και να συνεχίσουν να είναι υποστηρικτικοί στην επικοινωνία τους με άτομα με αυτισμό.

Όπως ήταν σήμερα τα μπαλόνια στα χέρια των παιδιών, με τον ίδιο τρόπο είναι στο χέρι μας η δική μας ευαισθητοποίηση καθημερινά για μια κοινωνία αποδοχής, κατανόησης, υποστήριξης και αγάπης προς όλα τα άτομα με αυτισμό.

Αναρτήθηκε από chiourea.gr στο  ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ - Αυτισμός και Διάφορα Θέματα - ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ (σχολ. έτος 2023-24)

Δείτε επίσης:

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις