ΑΝΤΙ ΓΙΟΡΤΗΣ.....
ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΙΤΑΖΩ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΥΠΙΚΑ Ή ΕΙΔΙΚΑ... ΣΕ ΟΛΑ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ... ΘΑ ΝΤΡΑΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ; ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ;
Κοινοποιώ δημόσια την τελευταία επιστολή που έστειλα. Συγνώμη για την κακή γραφή και τη σύνταξη αλλά αργά το βράδυ με πήρε μαζί του ο θυμός... θέλω να ξέρετε ότι αυτή είναι μία από τις εκατοντάδες επιστολές που έχω στείλει!
Πέμπτη, 13/06/2019
ΠΡΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Δ/ΝΤΡΙΑ κα ΞΥΘΑΛΗ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Δ/ΝΤΗ κ. ΚΑΣΣΙΑΝΟ
2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, Δ/ΝΤΗ Δρ. Γ. ΚΟΣΥΒΑ
3. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΕΙΔ. ΑΓΩΓΗΣ & ΕΝΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 5ου ΠΕΚΕΣ κα ΑΤΤΑΛΙΩΤΟΥ
ΘΕΜΑ: ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;
Κυρία Ξυθάλη,
Σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, ζήτησα από την ψυχολόγο του σχολείου και έλαβα τις εργασίες του γιού μου. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς θεώρησα ότι μετά από όλο αυτόν τον αγώνα που είχαμε κάνει, πολλά πράγματα θα άλλαζαν για αυτό το σχολείο και τα παιδιά μας θα μπορούσαν να λάβουν την εκπαίδευση που θα έπρεπε, αλλά και θα μπορούσαν να κάνουν και μια σειρά άλλων μαθημάτων.
Δεν μπορώ να πω τίποτε για την δασκάλα του, η οποία πραγματικά ασχολήθηκε με το παιδί μου και στην οποία αξίζει , ίσως, να υποβάλετε ερωτήματα για την προηγούμενη χρονιά. Φυσικά το πρόβλημα της τουαλέτας που δημιουργήθηκε την προηγούμενη χρονιά, έγινε μεγαλύτερο φέτος, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το σχολείο αυτό έκανε κακό στο παιδί μου!
Στο σχολείο μας την φετινή χρονιά ήρθαν και εκπαιδευτικοί για μουσική, θέατρο, εικαστικά. Με μεγάλη μου χαρά είδα ζωγραφιές του γιού μου (6 στον αριθμό) στην πρώτη τριμηνιαία ενημέρωση. Από τότε ζητούσα να μου αποστέλλονται κατά καιρούς οι εργασίες του (ποτέ δεν ήρθαν), ζήτησα από τον εκπαιδευτικό των εικαστικών να με ενημερώσει (γιατί στις τριμηνιαίες απουσίαζε) και με πήρε κάποια φορά τηλέφωνο για να συζητήσουμε τι να κάνω και εγώ στο σπίτι., τι χρώματα να πάρω κ.α. Ομολογώ ότι ήταν κάπως επιφυλακτικός, αλλά θεώρησα ότι με όλα αυτά που έχουν συμβεί και τα μύρια όσα έχει ακούσει για εμένα ήταν φυσικό. Σήμερα κατάλαβα όμως το γιατί. Σήμερα που πήρα στα χέρια μου τις εργασίες όλης της χρονιάς και ήταν αυτές οι αρχικές 6 συν μία ακόμη. Τα υπόλοιπα ήταν κάποια σχέδια, χωρίς όνομα που τα είχα δει κολλημένα στο τοίχο της τάξης από την αρχή της χρονιάς.
Σήμερα το βράδυ επίσης πραγματοποιήθηκε η γιορτή (μια πολύ καλή γιορτή) της Παμμακαρίστου, όπου οι ίδιοι εκπαιδευτικοί για θέατρο, μουσική και εικαστικά, μοιράζονταν και για τα δύο σχολεία. Φυσικά στο ειδικό Ραφήνας δεν υπάρχει καμία γιορτή 2 χρόνια τώρα. Για να μην είναι παρόντες οι γονείς; Επειδή βαριούνται; Επειδή είναι άχρηστοι;
Όταν ρώτησα φέτος κάποιους εκπαιδευτικούς (αυτούς που πηγαίνουν και στην Παμμακάριστο) μου είπαν ότι δεν υπήρχε χρόνος να στήσουν κάτι. Γιατί όμως υπήρχε χρόνος στην Παμμακάριστο; Γιατί τα παιδιά που φοιτούν σε εκείνο το σχολείο να είναι πιο τυχερά από τα δικά μας; Γιατί εκεί έχουν προγράμματα συνεκπαίδευσης και εμείς όχι; Γιατί εκεί κάνουν συνεχώς γιορτές και εμείς τίποτα; Γιατί εκεί έχουν ολοήμερο και εμείς όχι;(Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι πολλοί γονείς υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν ενημερώθηκαν για να δηλώσουν ολοήμερο).

Ζητώ λοιπόν από την Πρωτοβάθμια να μου διευκρινίσει:
1. Για πόσο χρονικό διάστημα και πόσες ώρες οι εκπαιδευτικοί αυτοί ήταν στο ειδικό Ραφήνας;
2. Για ποιο λόγο (εκτός από την ντροπή, ελπίζω, της κας Κανελλοπούλου για να μην ενημερωθούν οι νέοι γονείς για ότι έχει κάνει) δεν γίνονται γιορτές στο δικό μας σχολείο, που αποτελούν ένα πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό μέσο;
3. Η μη ύπαρξη ενός οργανωμένου προγράμματος (την φετινή χρονιά ουδέποτε πήρα ωρολόγιο πρόγραμμα) οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού ή οφείλεται αποκλειστικά στην ανικανότητα της διευθύντριας;
4. Χαρακτηριστικό για το μπάχαλο που επικρατεί , είναι ότι το πρωί της Πέμπτης μας είπαν ότι αύριο Παρασκευή το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά και το μεσημέρι μας είπαν ότι το σχολείο θα λειτουργήσει μέχρι τις 10. Φανταστείτε πόσο σκέφτονται και υπολογίζουν τους γονείς που εργάζονται, οι οποίοι δεν μπορούν να ξέρουν τι τους περιμένει.
5. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι ως γιορτή φέτος θεωρήθηκε η επίσκεψή μας σε ένα περιβόλι, όπου το κόστος συμμετοχής μας το πλήρωσε ο Ερυθρός Σταυρός ως πυρόπληκτους!!! (που όμως κάνουμε μάθημα σε αυτό το πυρόπληκτο σχολείο) Αυτό, ως ανέκδοτο ξεπερνά και την παρουσία του «παλιάτσου» την προηγούμενη χρονιά!!!!
Και επειδή γνωρίζω από πριν την ποιότητα των απαντήσεων σας, θα ήθελα να αισθανθείτε όλοι σας, έστω και λίγο ντροπή, γιατί με την στάση σας και την ανοχή σας έχετε στερήσει από τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας, πολύ σημαντικές στιγμές εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης, οι οποίες δεν μπορούν να αντικατασταθούν.
Εάν δεν είστε ικανοί, σταματήστε να κάνετε κακό και φύγετε… εγώ πάντως θα συνεχίσω να διεκδικώ τα αυτονόητα μέχρι να δικαιωθεί το παιδί μου με αυτά που πέρασε ως τιμωρία, γιατί τόλμησα να εναντιωθώ στο τσιφλίκι, ενώ εσείς, ως πρωτοβάθμια, σταθήκατε όχι απλώς ως παρατηρητής αλλά το έργο σας ήταν η συγκάλυψη και η αποποίηση ευθυνών.
Πηνελόπη Αλεξίου




Διαβάστε επίσης:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις