Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου ενημερώνει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τη διαχείριση και αντιμετώπισή του.
Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου είναι επικεφαλής ενός Σχολικού Δικτύου Εκπαίδευσης και Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) μιας ομάδας σχολείων του Αγρινίου και όπως κάθε ειδικό σχολείο, διαθέτει Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (Ε.Δ.Ε.Α.Υ)
Η  εν λόγω Ε.Δ.Ε.Α.Υ του σχολείου, δημιούργησε έναν οδηγό, ο οποίος απευθύνεται σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, με στόχο τη συγκέντρωση και παροχή χρήσιμων πληροφοριών, σχετικά με τον ιό Covid-19 και τρόπους με τους οποίους οι γονείς θα μιλήσουν για αυτόν στα παιδιά τους. Παράλληλα παρέχεται προτεινόμενο πρόγραμμα οργάνωσης της καθημερινότητας των παιδιών και ενδεικτικές δραστηριότητες.
Εμπεριέχει προτάσεις ψυχολογική υποστήριξης σε γονείς, παιδιά και εφήβους καθώς και συμβουλευτική σε εκπαιδευτικούς.
Τέλος καταγράφονται ενημερωτικά, τα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας καθώς και φορείς όπου μπορούν να απευθυνθούν γονείς και παιδιά προκειμένου να υποστηριχθούν.
Διαβάστε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις