🌸 Μιλήστε μας. Κάποιες φορές νιώθουμε απομονωμένοι μόνο από τη φύση του να έχουμε παιδιά που είναι διαφορετικά. Συγχωρήστε μας εάν δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε κάποιες συνομιλίες σας, όπως για το ποδόσφαιρο που πηγαίνει το παιδί σας. Εγώ έχω να σου πω μόνο για τις θεραπείες που κάνει το παιδί μου και την πρόοδο του σε αυτές.

Ζητήστε μας να φάμε μαζί ή να περπατήσουμε μαζί.

Απλά επικοινωνήστε μαζί μας. Αξίζει να μας γνωρίσετε και βοηθάει να αισθανόμαστε πραγματικά ευπρόσδεκτοι.

🌸 Μιλήστε στα παιδιά μας. Τόσο συχνά, τα παιδιά μας τα κοιτούν ή αγνοούνται. Θέλουμε απλώς οι άλλοι να αλληλεπιδράσουν μαζί τους, όπως θα έκαναν με οποιοδήποτε άλλο παιδί στην ίδια ηλικία. Να είστε ανοιχτοί. Να δείχνετε σεβασμό. Κάντε μια προσπάθεια, ακόμα κι αν είναι απλώς ένα χαμόγελο και ένας χαιρετισμός.

Αν με συναντήσεις στο πάρκο μάζεψε το θάρρος σου, χαμογέλα και ρώτα κάτι το παιδί μου. Με τον ίδιο τρόπο που θα έκανες με οποιαδήποτε άλλη μητέρα στο πάρκο.

🌸 Σημαντικό. Συζητήστε με τα παιδιά σας σχετικά με τις αναπηρίες. Κατανοούμε ότι τα παιδιά έχουν ερωτήσεις σχετικά με τα άτομα με αναπηρίες. Κάντε ό, τι μπορείτε για να τους απαντήσετε. Αποθαρρύνετέ τα από το να κοιτάζουν, να ψιθυρίζουν, να δείχνουν, να αγνοούν ή να εκφοβίζουν τα παιδιά μας. Αντ 'αυτού, μιλήστε τους για το πώς τα άτομα με αναπηρία είναι παρόμοια και ενθαρρύνετε το παιδί σας να αλληλεπιδράσει με τα παιδιά μας.

🌸 Μην χρησιμοποιείτε άσχημες λέξεις ή ταμπέλες. Παράδειγμα: η λέξη «καθυστερημένα». Δεν είναι καθόλου καθυστερημένα τα παιδιά με αναπηρία. Ωστόσο, όταν οι άνθρωποι λένε ότι κάτι είναι «καθυστερημένο», μας πονάει σαν να είναι μια κακή λέξη που απευθύνεται προσωπικά στα παιδιά μας. Σίγουρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα άλλο επίθετο. Απλά σκεφτείτε πριν μιλήσετε. Τα λόγια σας έχουν σημασία.

🌸 Είμαστε πιο όμοιοι από διαφορετικοί.Όπως κάθε άλλος γονέας, ξεκινάμε τη μέρα μας με καφέ και ντους, προετοιμάζουμε τα παιδιά μας για το σχολείο, πηγαίνουμε στη δουλειά, βοηθούμε τα παιδιά μας με την εργασία, μαγειρεύουμε, πλένουμε τα πιάτα, βάζουμε πλυντήριο, διαβάζουμε τα παιδιά μας, πληρώνουμε λογαριασμούς, παρακολουθούμε τηλεόραση. Ανησυχούμε για τα παιδιά μας, τα χρήματα, την υγεία, το γάμο και τους δικούς μας γονείς. Γελάμε, γκρινιάζουμε, φωνάζουμε, ευχαριστούμε, παραπονούμαστε και κλαίμε.
Υπάρχουν πολλά για να βρείτε κοινό έδαφος μαζί μας.

Πηγή: Find your ability in your disability

Ανάρτηση chiourea.gr στο Ειδική Αγωγή - ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ-Διάφορα

Διαβάστε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις