Συγκλονιστικό μήνυμα μιας γυναίκας με σπαστική τετραπληγία:
«ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΟΝΟΥ μου βγαίνει...»
Είμαι γυναίκα, ενεργός πολίτης αυτής της χώρας και τυχαίνει να έχω γεννηθεί με σπαστική τετραπληγία. Το "προνομιακό" εξωιδρυματικό επίδομά μου είναι 507 ευρώ το μήνα. Για να βγω μια βόλτα, να πάω σε μια εκδήλωση, ναυλώνω ταξί Αμεα 50 ευρώ (η ταρίφα -πάνε έλα). Στα χέρια με σηκώνουν για να βγω απο το σπίτι... Άρα, καλώ στο σπίτι γιατρό, αν κάτι μου συμβεί. Αυτό σημαίνει 30 ή 50 ευρώ η ιατρική επίσκεψη.
Φίλος παραπληγικός με κατηγόρησε ότι ικανοποιώ τη γυναικεία μου φιλαρέσκεια, εφόσον δεν πάω να ζήσω σε ισόγειο ή και υπόγειο σπίτι, για να με σηκώνουν άντρες αγκαλιά, αντί να πάρω αυτόματο αμαξίδιο. Μα τα χέρια μου δεν βοηθούν...
Πώς να το χειριστώ; Αυτό σημαίνει, ότι και να γεμίσει ράμπες έξω ο κόσμος και εντελώς δωρεάν να γίνουν τα λεωφορεία, νοσοκομεία, εισιτήρια εκδηλώσεων..., εγώ πάλι φυλακισμένη θα είμαι. Χωρίς να ξέρω για ποιο έγκλημα, εκτίω ποινή ισόβια. Αυτό σημαίνει ότι κανένα παιδικό γέλιο δεν θα γεμίσει το σπίτι μου. Κανένα μωρό δεν θα με φωνάξει ΜΑΜΑ...
Δεν έχω κακία γι’ αυτούς που δίνουν μάχη για τα παιδιά, τις οικογένειές τους και μακάρι να έχουν οικονομικές απαλλαγές ως και τα δισέγγονά τους!
ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΟΝΟΥ μου βγαίνει...
Σας ευχαριστώ

Χρυσούλα Βακιρτζή
Συγγραφέας, δημοσιογράφος, βιβλιοκριτικός.






Διαβάστε επίσης:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις