Πόσο συχνά συγκρίνεις τον εαυτό σου με κάποιον άλλο; Πόσο επηρεάζεσαι από αυτό; 
Νομίζεις ότι δεν πας πουθενά; Ότι είναι αργά για να ξεκινήσεις κάτι; Ότι δεν αξίζει να συνεχίσεις να προσπαθείς;
Κάνε μία παύση. Πάρε μια βαθειά ανάσα. Και σκέψου αυτά:
Η Αθήνα είναι 2 ώρες μπροστά από το Λονδίνο, το οποίο είναι 5 ώρες μπροστά από τη Ν. Υόρκη. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η Ν. Υόρκη είναι πιο αργή από το Λονδίνο και από την Αθήνα ή ότι η Αθήνα είναι πιο γρήγορη. Η κάθε πόλη λειτουργεί στη δική της «Ζώνη Ώρας».
Κάποιος είναι ακόμα ελεύθερος. Κάποιος παντρεύτηκε και «περίμενε» 10 χρόνια για να αποκτήσει παιδί.  Ένας άλλος απέκτησε το πρώτο του μωρό, ένα χρόνο μετά το γάμο του.
Κάποιοι αποφοίτησαν στα 22 τους χρόνια, αλλά πέρασαν 5 χρόνια για να βρουν την πρώτη τους δουλειά στον τομέα τους. Ενώ κάποιοι άλλοι αποφοίτησαν στα 27 και βρήκαν δουλειά αμέσως.
Κάποιοι δεν πήγαν στο Πανεπιστήμιο, αλλά πέτυχαν επαγγελματικά, έγιναν πλούσιοι. Ενώ άλλοι τέλειωσαν το Πανεπιστήμιο, δεν εργάστηκαν ποτέ στον τομέα τους, δεν «έκαναν» λεφτά.
Κάποιος έγινε Διευθύνων Σύμβουλος στα 25 του και πέθανε στα 50, ενώ ένας άλλος έγινε Διευθύνων Σύμβουλος στα 50 και έζησε ως τα 90 του.
Κάποιοι πήραν το δίπλωμα αυτοκινήτου στα 18, αλλά οδήγησαν στα 25. Άλλοι, το πήραν στα 26 και ταυτόχρονα αγόρασαν το δικό τους αυτοκίνητο.
Κάποιοι βρήκαν τον έρωτα, παντρεύτηκαν στα 26 τους χρόνια, αλλά χώρισαν λίγα χρόνια αργότερα. Κάποιοι παντρεύτηκαν στα 45, αλλά έμειναν για πάντα μαζί, ευτυχισμένοι, αγαπημένοι.
Κάποιες έγιναν μαμάδες στην ηλικία των 20 και απέκτησαν ένα μόνο παιδί. Άλλες, έγιναν μαμάδες στα 40, γιατί δεν το έβαλαν κάτω, έκαναν δύο παιδιά και στα 65 είχαν και εγγόνια.
Κάποιοι έγραψαν τέλεια στις Πανελλαδικές, πέρασαν στην σχολή που επιθυμούσαν, έκαναν πάρτυ γι' αυτό, την ίδια ώρα που ο μαθητής ο οποίος απέτυχε, έκλαιγε κι αναρωτιόταν τί στο καλό θα κάνει στη ζωή του, τί θα απογίνει.Τώρα εκείνος είναι περιζήτητος ελεύθερος επαγγελματίας και οι επιτυχόντες στις Πανελλαδικές, παραμένουν... «αιώνιοι φοιτητές».
Αυτά ήταν λίγα από τα αμέτρητα παραδείγματα...
Η ζωή κάθε ανθρώπου είναι τελείως διαφορετική, ξεχωριστή, μοναδική και κυλά με διαφορετικούς ρυθμούς.
Ο καθένας λειτουργεί με βάση τη δική του «Ζώνη Ώρας».
Οι συνάδελφοί σου, οι φίλοι σου, οι νεότεροι από εσένα, ίσως να φαίνεται ότι είναι πιο μπροστά από εσένα. Ίσως κάποιοι άλλοι να φαίνεται ότι έχουν μείνει πίσω. Μη ζηλεύεις αλλά και μην κοροϊδεύεις κανέναν τους. Ο καθένας είναι στη δική του «Ζώνη Ώρας» κι εσύ στη δική σου.
Οι άνθρωποι μπορούν να προχωρήσουν στη ζωή μόνο ακολουθώντας το ρυθμό τους. Όταν συντονιστούν στη δική τους «Ζώνη Ώρας». Αυτήν βρες κι εσύ. Τη δική σου «Ζώνη Ώρας»!

Ο καθένας μας έχει μια κόλλα με διαφορετικά θέματα εξετάσεων, που σημαίνει διαφορετικές ερωτήσεις.
Ο καθένας έχει διαφορετική εργασία, που σημαίνει διαφορετικό σκοπό στη ζωή.
Να δίνεις προσοχή λοιπόν στο δικό σου γραπτό, στα θέματά σου και στις ερωτήσεις. Μην αντιγράφεις ή μην κλέβεις την απάντηση, γιατί θα αποτύχεις.
Να μείνεις δυνατός, να παραμείνεις πιστός στον εαυτό σου, να εμπιστευτείς τις εμπειρίες που σου προσφέρει η ζωή, να δράσεις… και όλα θα λειτουργήσουν.
Δεν είναι νωρίς.
Δεν είναι αργά.
Δεν βιάστηκες.
Δεν έχεις αργήσει.
Είσαι ακριβώς στην ώρα σου.
Είσαι ακριβώς εκεί που πρέπει να είσαι.
Συνέχισε λοιπόν…
Βρες τη δική σου Ζώνη Ώρας. Κάνε τον έλεγχο:
Είσαι εκεί που πρέπει να είσαι; Μήπως βιάζεσαι; Τι σημαίνει επιτυχία για εσένα;
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το διαχειριστείς αυτό, είναι να παρακολουθείς τους στόχους σου. Βάλε τους στόχους σου, γράψε τους και κάθε τόσο να τσεκάρεις πού βρίσκεσαι.
Τα όνειρα και τα οράματά σου είναι όλα έγκυρα. Απλά αφιέρωσε χρόνο και κάνε το καλύτερο που μπορείς.

Επιμέλεια: Ράνια Χιουρέα
Δημοσιεύτηκε από chiourea.gr στο ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ / ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις