Η ζωή είναι κάτι όμορφο και κάθε μέρα που περνάμε στη γη είναι μια ευλογία. Μας δίνει την ευκαιρία να φτάσουμε τα όνειρά μας, να μοιραστούμε στιγμές με τους αγαπημένους μας και να ζήσουμε κάθε μέρα στο έπακρο. Αλλά όπως στα περισσότερα πράγματα, υπάρχει μια αρχή και ένα τέλος και αυτό που κάνουμε σήμερα, είναι αυτό που μετράει για να αποφύγουμε τη λύπη στη ζωή και να μην το μετανιώσουμε αργότερα.

Μερικοί άνθρωποι όταν είναι πια ηλικιωμένοι, σκέφτονται πώς έζησαν τη ζωή τους και αισθάνονται ότι θα μπορούσαν να την είχαν ζήσει καλύτερα.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή δεν πήραν τις σωστές αποφάσεις ή επειδή απλά ακολούθησαν κάποιες λάθος κατευθύνσεις.

Εδώ είναι 35 από τα πιο συνηθισμένα λάθη, που οι ηλικιωμένοι, όταν σκέφτονται πίσω τη ζωή τους, θα ήθελαν να μην είχαν κάνει. Αν μπορείτε να τα αποφύγετε, τότε ίσως θα περάσετε τα τελευταία σας χρόνια χωρίς να μετανιώνετε.

Για ποια θα μετανιώσετε αν δεν τα αποφύγετε:

1.    Το να μη μιλάτε στους γονείς σας όσο είναι ακόμα εκεί.

2.   Να μην ακούτε τις συμβουλές των γονέων σας. Οι γονείς μας έχουν δεκαετίες εμπειριών ζωής και τα έμαθαν όλα χωρίς το Διαδίκτυο. Οι γνώσεις τους είναι πολύ πιο σπουδαίες και σημαντικές.

3.   Να μην περνάτε αρκετό χρόνο με άτομα που είναι σημαντικά για εσάς.

4.   Να σκέφτεστε μόνο τον εαυτό σας και να φέρεστε εγωιστικά στους άλλους.

5.   Να κρατάτε κακίες, ειδικά όταν πρόκειται για πράγματα που δεν είναι σημαντικά. Το να αφήνεις το θυμό και τη δυσαρέσκεια μέσα σου δεν αξίζει τον κόπο. Θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα αν διώξετε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα.

6.   Να φοβόσαστε να πείτε σε κάποιον ότι τον αγαπάτε.

7.   Να μην εκφράζετε τα συναισθήματά σας στους άλλους. Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία για να εκφράσετε την αγάπη σας για τους άλλους γιατί κάθε μέρα που περνάμε μαζί τους είναι ένα δώρο.

8.   Να μην είστε συμπονετικοί με τους άλλους. Μερικοί ξοδεύουν τα νιάτα τους ως εγωκεντρικά άτομα, αλλά τελικά συνειδητοποιούν ότι ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω τους. Γίνε ο καλύτερος φίλος και ο καλύτερος άνθρωπος που μπορείς να είσαι.

9.   Να μην βγαίνετε ποτέ έξω από τη βολή σας, που σημαίνει ότι έτσι χάνετε πολλές ευκαιρίες.

10.  Να μη διαβάζετε αρκετά βιβλία. Δεν θα ακούσετε ποτέ κανέναν να λέει ότι σπατάλησε πολύ χρόνο της ζωής του διαβάζοντας βιβλία.

11. Να μην ασχολείστε με πράγματα που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας, όπως η απόκτηση γνώσεων, που είναι πάντα χρήσιμη, ακόμα κι αν είναι μόνο για την ενδυνάμωση του εγκεφάλου σας.

12.  Να μην προσπαθείτε να βελτιωθείτε, πιστεύοντας ότι είστε αυτό που είστε και δεν αλλάζετε.

13.  Να ζείτε με έναν τρόπο που δεν συμβαδίζει με τις αρχές σας.

14.  Να ξοδεύετε χρήματα σε ασήμαντα πράγματα και να αφήνετε τα χρέη να συσσωρεύονται.

15.  Να αναλώνετε πολύ χρόνο κάνοντας αυτό που θέλουν οι άλλοι, από φόβο μην σας κατακρίνουν.

16.  Να προσποιείστε έναν εαυτό που δεν είναι ο δικός σας. Μην ενδιαφέρεστε τόσο πολύ για το τι πιστεύουν οι άλλοι. Οι απόψεις τους δεν μπορούν να καθορίζουν το μέγεθος της ευτυχίας σας.

17.  Να μη δίνετε ένα τέλος σε μια σχέση που δεν αντέχετε, επειδή δεν μπορείτε να διανοηθείτε να μείνετε μόνοι. Δεν πρόκειται να γίνει πιο εύκολο, αλλά τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

18.  Να προσπαθείτε να κρατήσετε φιλίες που έχουν ήδη κάνει τον κύκλο τους. Δεν κρατάνε όλες οι φιλίες για πάντα.

19.  Να προσπαθείτε να γίνετε φίλοι με ανθρώπους που δεν σας ενθουσιάζουν και τόσο.

20. Να φοβόσαστε να παραιτηθείτε από μια δουλειά που δεν θέλετε, σε μια εταιρία όπου δεν σας εκτιμούν.

21.  Να χάνετε το χρόνο σας ανησυχώντας για πράγματα που δεν έχουν σημασία.

22. Να αφήνετε να σας χειρίζονται οι άλλοι, επειδή φοβόσαστε.

23. Να επικεντρώνεστε μόνο στη δουλειά και όχι στη διασκέδαση.

24. Να δίνετε μεγαλύτερη αξία στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία και να παραμελείτε την οικογένειά σας. Όλοι πρέπει να εργαστούμε για να ζήσουμε με άνεση, αλλά το κλειδί της ευτυχίας είναι να βρούμε μια καλή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

25. Να προσπερνάτε τις ευκαιρίες να ταξιδέψετε. Αυτό δεν σημαίνει να τα παρατήσετε όλα και να γυρίσετε τον κόσμο, αλλά πρέπει να αναγνωρίζετε τις καλές ευκαιρίες και να τις αξιοποιήσετε,  όταν είστε νέοι και υγιείς. Όσο μεγαλώνετε, τόσο πιο δύσκολο και ακριβό γίνεται το ταξίδι.

26. Να μην απολαμβάνατε τα όμορφα πράγματα στη ζωή.

27. Να μην μαγειρεύετε ποτέ φαγητά που σας αρέσουν.

28. Να αναβάλλετε αγαπημένες δραστηριότητες, επειδή βαριέστε.  Όπως πχ να πάτε να ακούσετε έναν αγαπημένο σας τραγουδιστή. Έτσι χάνετε ευκαιρίες που μπορεί να μην τις ξαναέχετε.

29. Να μην κάνετε τίποτα για τον εαυτό σας.

30. Να μην γιορτάζετε τα γενέθλιά σας, επειδή νομίζετε ότι δεν θα έρθει κανείς.

31.  Να συγκρίνετε συνέχεια τον εαυτό σας με τους άλλους.

32. Να παραμελείτε την ψυχική σας υγεία, γιατί θεωρείτε ότι η σωματική υγεία είναι σημαντικότερη.

33. Να αγνοείτε τη σωματική σας υγεία και να μην κάνετε εξετάσεις.

34. Να μην φροντίζετε σωστά τα δόντια σας. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά κάθε μέρα και η φροντίδα των δοντιών διασφαλίζει ότι θα τα έχετε για όλη σας τη ζωή. Πάντα να χαμογελάτε.

35. Να αποφεύγετε τη σωματική άσκηση. Είναι σημαντικό να φροντίζετε το σώμα σας και δεν είναι ποτέ αργά για άσκηση. Ένα υγιές σώμα θα εξασφαλίσει καλύτερες ατομικές συνθήκες διαβίωσης καθώς μεγαλώνετε.

36. Να μην τηρείτε απλούς κανόνες προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία. Οι ρυτίδες, ο αποχρωματισμός και πρόωρη γήρανση του δέρματος, ακόμη και ο καρκίνος του δέρματος είναι μερικοί από τους λόγους για την αποφυγή παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο.

37. Να μην αναγνωρίζετε ότι είστε ένας ωραίος άνθρωπος και εσωτερικά και εξωτερικά, όσα ελαττώματα κι αν έχετε. Ποτέ μην αλλάξετε τον εαυτό σας ούτε να σκέφτεστε ότι πρέπει να αλλάξετε για άλλους ανθρώπους. Να είστε άνετοι με αυτό που είστε και η αυτοπεποίθησή σας θα σας κάνει να λάμπετε.

38. Να μην συνεισφέρετε στο να γίνει ο κόσμος καλύτερος, πιστεύοντας ότι δεν μπορείτε να κάνετε τη διαφορά.

39. Να μην παίρνετε ποτέ κανένα ρίσκο. Να μην κάνετε πράγματα, λόγω φόβου. Μπορεί να μην κάνουμε κάτι επειδή φοβόμαστε να δοκιμάσουμε, αλλά ο μόνος τρόπος να ζήσουμε τη ζωή στο έπακρο, είναι να δοκιμάσουμε νέες εμπειρίες. Μην ξεχνάτε, η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς. ...

40. Να παραπονιέστε για την καθημερινότητά σας. Μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες, αλλά τελικά η κάθε στιγμή στη ζωή μας είναι πολύτιμη. Είμαστε τυχεροί που την έχουμε και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες. Μεγαλώνοντας αναλογιζόμαστε τα νιάτα μας και τότε καταλαβαίνουμε πόσο ευτυχισμένοι ήμασταν τότε… και αργότερα θα λέμε το ίδιο για το σήμερα!

Η λίστα αυτή δεν περιλαμβάνει τα πάντα φυσικά, όπως και όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν εγγύηση για ευτυχισμένα γηρατειά. Αλλά όμως, δεν είναι κακό να έχετε κατά νου μερικά από αυτά, όπως κι αν αποφασίσετε να ζήσετε τη ζωή σας!

Επιμέλεια: Δρ Ράνια Χιουρέα

Πηγές:

https://www.healthhacks.me

https://winkgo.com

Δημοσιεύτηκε από chiourea.gr στο ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ / ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Διαβάστε επίσης:


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις