Ένα φίδι μπήκε σε ένα κατάστημα ξυλουργικής, πέρασε πάνω από ένα πριόνι και τραυματίστηκε ελαφρώς.

Τότε, με όλη την οργή του, έσφιξε το πριόνι και κάνοντας έτσι, τραυματίστηκε σοβαρά στο στόμα.

Μην καταλαβαίνοντας τι συμβαίνει και νομίζοντας ότι το πριόνι επρόκειτο να του επιτεθεί, αποφάσισε να το τυλίξει με ολόκληρο το σώμα του και σφίγγοντάς το να το πνίξει… Όσο περισσότερο έσφιγγε το πριόνι, τόσο πιο βαθιά τραυματιζόταν, με αποτέλεσμα να αυτοκτονήσει.

Μερικές φορές αντιδρούμε με μεγάλο θυμό και οργή εναντίον εκείνων που μας έχουν πληγώσει… και τελικά συνειδητοποιούμε ότι στην πραγματικότητα βλάπτουμε τον εαυτό μας.

Στη ζωή είναι μερικές φορές καλύτερα να αγνοούμε άσχημες καταστάσεις, να αγνοούμε ανθρώπους που θέλουν να μας βλάψουν, να αγνοούμε την επιβλαβή συμπεριφορά τους, ακόμη και τις κακές λέξεις.

Οι άνθρωποι λένε και κάνουν πολλά πράγματα, αλλά εμείς αποφασίζουμε να νοιαζόμαστε ή όχι!

Ποτέ μην αφήνετε το μίσος να σας  κυριεύει και να ελέγχει τη ζωή σας. Αγνοείστε… Συγχωρέσετε… Η συγχώρεση δεν είναι αδυναμία. Σημαίνει αγάπη για τον εαυτό σας. Γιατί μαζί και με τη σωστή ποσότητα ηρεμίας, έχετε τη θεραπεία για κάθε κακό και άγχος.

Πηγή

Ανάρτηση chiourea.gr στο ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ / ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

 Διαβάστε επίσης:

 

Γραφτείτε στο Newsletter μας εδώ 📌

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις