Μήνυση κατά της Διευθύντριας του Ειδικού Σχολείου Άρτας κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης 12-5-2022 η μητέρα 11χρονου μαθητή του Ειδικού Σχολείου, καθώς το παιδί της όταν γύρισε στο σπίτι έφερε σημάδια από δάγκωμα στο πόδι και από πάλη στα χέρια του.

 Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η μητέρα του παιδιού στην καθημερινή εφημερίδα της Άρτας «Μαχητής», είδε μία τεράστια μελανιά - δαγκωματιά στο μέσο του ποδιού του γιου της. «Μάλιστα, πρόκειται για μία μελανιά όπου φαίνονται ίχνη δοντιών» συμπλήρωσε.

Η μητέρα του μικρού μαθητή, κλαίγοντας κυριολεκτικά στο τηλέφωνο, εξιστόρησε τι ακριβώς συνέβη.

«Την περασμένη Τρίτη, (10-5-2022) όταν πήγα να πάρω το παιδί μου από το σχολείο, είδα με έκπληξη ότι αυτό έφερε γρατσουνιές πίσω από το δεξί αυτί του και στους καρπούς των χεριών του. Ρώτησα τη δασκάλα του γιου μου τί συνέβη, καθώς το παιδί μου όταν έφυγε το πρωί από το σπίτι μας δεν έφερε κάποιο τραύμα. Η ίδια μου απάντησε ότι τα συγκεκριμένα τραύματα προκλήθηκαν από την προσπάθεια που έκανε η Διευθύντρια και δασκάλα του σχολείου να απομακρύνει από κοντά της το παιδί μου, το οποίο της είχε πιάσει τα μαλλιά της. Η έκπληξή μου συνεχίστηκε όταν έφτασα σπίτι μας και άλλαξα ρούχα στο γιο μου, και πήγα να τον κάνω μπάνιο, όπου εκεί, κατεβάζοντας τη φόρμα του, είδα μια τεράστια μελανιά - δαγκωματιά στο μέσο του ποδιού του, μάλιστα πρόκειται για μια μελανιά (όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες) όπου φαίνονται ίχνη δοντιών. Αυτό με έκανε αμέσως να καταλάβω ότι κάποιος δάγκωσε το γιο μου δυνατά στο σημείο αυτό.


Ο γιος μου είναι αυτιστικό παιδί και η συνομιλία μαζί του για να μου εξηγήσει τι συνέβη δεν είναι εύκολη. Το μόνο που μου είπε είναι ότι “έπαθε μιμί”. Επικοινώνησα τότε με δασκάλα του σχολείου, ρωτώντας την εάν γνώριζε κάτι για το συμβάν. Εκείνη μου απάντησε ότι δεν γνώριζε κάτι, αλλά θα ενημέρωνε τη Διευθύντρια του σχολείου να επικοινωνήσει μαζί μου. Και πράγματι αμέσως η Διευθύντρια επικοινώνησε μαζί μου, όπου μου παραδέχτηκε, από μόνη της, πριν καν προλάβω να τη ρωτήσω εγώ, ότι Η ΙΔΙΑ ΔΑΓΚΩΣΕ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΣ ΤΡΑΒΟΥΣΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ. Εγώ εκείνη τη στιγμή σοκαρίστηκα, ακούγοντάς την να προσπαθεί στη συνέχεια να μου αιτιολογήσει τη συμπεριφορά της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ενήργησε με αυτόν τρόπο επειδή δέχτηκε επίθεση από τον ανήλικο γιο μου! Μου δήλωσε ότι ήταν σε άμυνα! Σε άμυνα ενάντια σε παιδί 11 χρονών;»

Να σημειώσουμε ότι ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση αυτή εκπροσωπώντας την οικογένεια του ανήλικου μαθητή είναι ο Κωνσταντίνος Τράμπας, ενώ η μητέρα του παιδιού σοκαρισμένη ζητάει να αποδοθούν ευθύνες!

Η μητέρα αισθάνεται τόσο απογοητευμένη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάθε μέρα δίνω έναν αγώνα για να γίνει το παιδί μου αποδεκτό! Γιατί είναι μια αναπηρία που δεν φαίνεται, δηλαδή αν πάμε σε μια παιδική χαρά, το παιδί μου λόγω του αυτισμού του θα θέλει να παίξει μόνος του στην τσουλήθρα. Δεν συνεργάζεται με τα άλλα παιδάκια να παίξει και έτσι, σε όσους δεν μας γνωρίζουν, ο γιος μου φαίνεται σαν κακομαθημένο παιδί, αφού η αναπηρία του δεν φαίνεται. Κάθε μέρα δίνω λοιπόν έναν αγώνα τεράστιο για να γίνει αποδεκτό το παιδί μου, να εγκλιματιστεί κάπου, και παλεύω διαρκώς. Μα το να δέχεται τέτοια συμπεριφορά ο γιος μου από το ίδιο του το σχολείο, το Ειδικό Σχολείο, πώς να το αντέξω; Εκεί κανονικά υπάρχουν δάσκαλοι ειδικής αγωγής, υποτίθεται ότι είναι άνθρωποι εκεί που έχουν σπουδάσει το πώς να φέρονται σε παιδιά με ιδιαιτερότητες, σε παιδιά με αυτισμό και ειδικές ανάγκεςΠώς τώρα λοιπόν μου στέλνουν το παιδί μου πίσω με δαγκωματιά και μελανιά και γρατσουνιές και μου λένε ότι δεν φταίνε, αλλά ότι ήταν σε άμυνα;;;»

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί το υπουργείο Παιδείας και σύμφωνα με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξεκίνησε η πειθαρχική διαδικασία και η διευθύντρια παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Η ίδια αναφέρει ότι έκανε αυτή την πράξη επειδή δεν μπορούσε να σταματήσει την επίθεση του παιδιού εναντίον της. Όπως υποστηρίζει, ο 11χρονος μαθητής ήταν επιθετικός επί σχεδόν 50 λεπτά, ότι την έπιασε από τα μαλλιά και επειδή δεν μπορούσε αλλιώς να τον ηρεμήσει, τον δάγκωσε στο πόδι προκειμένου να αποφύγει την επίθεση.

«Λειτούργησα αντανακλαστικά», φέρεται να είπε η διευθύντρια, ενώ η μητέρα του παιδιού σοκαρίστηκε ακούγοντάς την να προσπαθεί στη συνέχεια να της αιτιολογήσει τη συμπεριφορά της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ενήργησε με αυτόν τρόπο επειδή δέχτηκε επίθεση από τον ανήλικο και ότι ήταν σε άμυνα ενάντια σε παιδί 11 χρονών. Η μητέρα εκφράζει επίσης την απορία αλλά και την έντονη δυσαρέσκειά της για το πώς είναι δυνατόν μια δασκάλα να αμύνεται με τέτοιο βάναυσο τρόπο εναντίον ενός παιδιού 11 χρονών που πάσχει από αυτισμό.  Το παιδί, είπε, πηγαίνει στο ειδικό σχολείο οπότε οι δάσκαλοι ειδικής αγωγής υποτίθεται ότι έχουν σπουδάσει για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Πηγές:

efsyn.gr/

maxitisartas.gr/

ertnews.gr

Ανάρτηση chiourea.gr στο Επικαιρότητα- Εκπαίδευση 2022, και Επικαιρότητα - ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Διαβάστε επίσης:

Γραφτείτε στο Newsletter μας εδώ 📌

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις