O αυτισμός όσους μη λεκτικούς και να έχει... έχει άλλους τόσους λεκτικούς που μπορούν να γίνουν η φωνή των μη λεκτικών αδελφών τους.

Ο Βασίλης Μπερέτσος είναι αυτιστικός και έχει λόγο. Γεννήθηκε το 1997. Φοίτησε σε τυπικά αλλά και ειδικά σχολεία και είναι απόφοιτος Δ.Ι.Ε.Κ.

Κάνει κωπηλασία, περπατάει πολύ, κολυμπάει στη θάλασσα χειμώνα – καλοκαίρι, του αρέσει η μουσική το θέατρο και το διάβασμα.

Ο Βασίλης είναι ένας υπέροχος νέος γεμάτος όνειρα και προσδοκίες, ακριβώς όπως κάθε συνομήλικός του. Σε μια πολιτεία όμως με σχεδόν παντελή άγνοια πάνω στο θέμα Αυτισμός, ο Βασίλης στερείται ευκαιριών, ισότιμης αντιμετώπισης και αποδοχής.

Σήμερα 2 Απριλίου 2023, έρχεται γεμάτος με το θάρρος που τον διακρίνει να αφήσει τη δική του πινελιά στον καμβά της φετινής «Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού».

Ο Βασίλης έχει και λόγο και υπόσταση. Είναι μια φωνή έναντι πολλών. Ακούστε τον!




Ανάρτηση chiourea.gr   στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ - Αυτισμός  και Αυτισμός – VIDEO

Δείτε επίσης άλλα VIDEO για τον Αυτισμό:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις