Από τη στιγμή που μιλάει το παιδί και καταλαβαίνει, μπορούμε να ξεκινήσουμε να του δίνουμε συμβουλές και "οδηγίες".  
Εξηγούμε ότι στην αληθινή ζωή δεν ξεχωρίζουν εύκολα οι κακοί άνθρωποι από τους καλούς, όπως ξεχωρίζουν στις ταινίες με τα κινούμενα σχέδια. Οπότε χρειάζεται να προσέχει σε ποιον μιλάει, να μην ακολουθεί κανέναν και για κανένα λόγο (ζωάκι, δωράκι, γλυκάκι, για βοήθεια κτλπ).
Να μένει μακριά από αυτοκίνητα, να μην μιλάει σε αγνώστους και λέγοντας ότι βιάζεται και το περιμένουν οι γονείς του, να φεύγει αν χρειαστεί και τρέχοντας.
Αν περιμένουμε να νιώσουν τα παιδιά ότι κινδυνεύουν, υπάρχει ο κίνδυνος να είναι αργά.
Ακολουθούν στον παρακάτω πίνακα, 9 απλοί κανόνες ασφαλείας, να τους μάθετε στα παιδιά σας, για να ξεφεύγουν από κάθε κίνδυνο.Διαβάστε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις