Αυτή η 92χρονη μικροκαμωμένη, καλοβαλμένη και υπερήφανη κυρία, η οποία ντύνεται κομψά από το πρωί έως το βράδυ, με τα μαλλιά χτενισμένα σύμφωνα με τη μόδα και τέλειο μακιγιάζ -παρόλο που είναι επισήμως τυφλή- μετακόμισε εχθές σε γηροκομείο. Ο για 70 χρόνια σύζυγός της πέθανε πρόσφατα κι έτσι η μετακόμιση της ήταν απαραίτητη.

Μετά από πολλές ώρες που περίμενε υπομονετικά στο λόμπι του γηροκομείου, χαμογέλασε γλυκά όταν της είπαν ότι το δωμάτιό της ήταν έτοιμο.

Καθώς οδηγούσε το αναπηρικό της αμαξίδιο προς το ασανσέρ, της έκανα μια περιγραφή του μικροσκοπικού της δωματίου, των λιγοστών επίπλων και των κουρτινών που είχαν κρεμαστεί στο παράθυρό της.

- Το λατρεύω! δήλωσε, με τον ενθουσιασμό 8χρονου παιδιού που μόλις του έδειξαν το νέο του κουταβάκι.

- Κυρία Τζόουνς, δεν έχετε δει το δωμάτιο…. περιμένετε!

«Δεν έχει καμία σχέση με αυτό», απάντησε. «Η ευτυχία είναι κάτι που το αποφασίζεις από πριν. Το αν μου αρέσει το δωμάτιό μου ή όχι δεν εξαρτάται από τον τρόπο από τον οποίο τα έπιπλα είναι τακτοποιημένα. Σημασία έχει το πώς εγώ τακτοποιώ το μυαλό μου. Έχω ήδη αποφασίσει να το λατρέψω. Είναι μια απόφαση που παίρνω κάθε πρωί όταν ξυπνάω. Έχω μια επιλογή: μπορώ να περάσω την ημέρα στο κρεβάτι και να αναλογίζομαι τα προβλήματα που έχω με τα μέρη του σώματός μου που δεν λειτουργούν πλέον, ή να σηκωθώ από το κρεβάτι και να είμαι ευγνώμων για αυτά που ακόμη λειτουργούν.

Κάθε μέρα είναι ένα δώρο και για όσο ανοίγω τα μάτια μου, θα επικεντρώνομαι στη νέα μέρα και σε όλες τις χαρούμενες αναμνήσεις που έχω αποθηκεύσει, μόνο για αυτή τη φορά στη ζωή μου.»

Συνέχισε να εξηγεί: «Τα γηρατειά είναι σαν έναν τραπεζικό λογαριασμό. Χάνεις τα χρήματα που έχεις καταθέσει. Έτσι, η συμβουλή μου προς εσάς θα ήταν να καταθέσετε πολλή ευτυχία στον τραπεζικό λογαριασμό των αναμνήσεών σας.

 Σας ευχαριστώ για την συμβολή σας στις αναμνήσεις μου. Ακόμα κάνω καταθέσεις».

Και με ένα χαμόγελο είπε: «Θυμηθείτε τους πέντε απλούς κανόνες για να είστε ευτυχείς:

1. Απελευθερώστε την καρδιά σας από το μίσος.
2. Απελευθερώστε το μυαλό σας από ανησυχίες.
3. Ζήστε απλά.
4. Δώστε περισσότερα.
5. Περιμένετε λιγότερα και απολαύστε κάθε στιγμή.»

Το κείμενο μεταφράστηκε από το διαδίκτυο

Ανάρτηση chiourea.gr στο ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ / ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Διαβάστε επίσης:

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις