H Gaelynn Lea είναι Αμερικανίδα καλλιτέχνις, γεννημένη στη Μινεσότα. Από μικρή είχε πάθος με την κλασική μουσική και στην 5η δημοτικού, απέκτησε τη στήριξη της καθηγήτριάς της, όταν έκανε το μοναδικό τέλειο σκορ σε ένα τεστ μουσικής.
Όμως Gaelynn δεν είναι μία συνηθισμένη μουσικός. Διαθέτει ένα αξιοσημείωτο ταλέντο. Είναι μια μικροσκοπική γυναίκα σε αναπηρική πολυθρόνα και παίζει βιολί που το κρατά σαν τσέλο. Γεννήθηκε με μία πάθηση των οστών (ατελής οστεογένεση - brittle bone disease) η οποία την έχει καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι. Λόγω της πάθησης, δεν μπορεί να παίξει βιολί με το συνηθισμένο τρόπο και αυτό την ανάγκασε να ανακαλύψει έναν διαφορετικό. Ανέπτυξε μια διαφορετική τεχνική για το βιολί, ώστε να μπορεί να παίζει χωρίς να της γλιστράει κατά τη διάρκεια των παραστάσεων. Πριν δοθεί ολοκληρωτικά στη μουσική, όνειρό της ήταν να γίνει δικηγόρος και συνήγορος των δικαιωμάτων γύρω από την αναπηρία.
Η Gaelynn Lea είναι ο νικητής του δεύτερου ετήσιου NPR Music Tiny Desk Contest το Σεπτέμβριο του 2016. Ξεχώρισε ανάμεσα σε 6.100 συμμετοχές πρωτότυπων τραγουδιών. Η συντριπτική πλειοψηφία των έξι κριτών ψήφισε την Gaelynn Lea. Ο παρουσιαστής του διαγωνισμού σχολίασε μετά την εμφάνισή της, ότι ”δεν υπήρξε ούτε ένας στο ακροατήριο που να μη δάκρυσε”.
Mαγεύει τους fans της με την ξεχωριστή αίσθηση που αφήνει σε κάθε της κομμάτι και με τους πειραματισμούς της πάνω στην παραδοσιακή μουσική με βιολί. Γράφει υπέροχη μουσική, την οποία  παράγει με ένα δικό της μοναδικό τρόπο. 

Στο παρακάτω βίντεο την ακούμε στο  "Let It Go".

Άλλα τραγούδια της: "Someday We'll Linger In The Sun" "Southwind" "Bird Song" "Moment Of Bliss"



Διαβάστε επίσης:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις